CHampagnehagen

Hvis du ønsker tips til èn instagramkonto med en hage som du kan drømme deg bort i, så kan vi anbefale @champagnehagen. Lisa har lagt sjelen sin i å forme den 3 mål store tomten til noe som kan sammenlignes med et yoga-paradis. Finner man ikke roen her, finner man den ikke noe sted. 

Tekst: Cathrine Stornes Pettersen  Foto: Lisa @champagnehagen

Lisa har designet og skap hagen selv

I 2008 overtok hun eiendommen, som da var en eneste stor skau. Av sikkerhetsmessige årsaker måtte vegetasjonen kraftig reduseres, og hun innså at det bare var å fjerne det hele, og starte på nytt. Det har resultert i et lettstelt, parklignende anlegg med soner for alle anledninger.

Lisa har designet og skapt anlegget på egen hånd, med minimalt med hjelp. For å lette fremtidig vedlikehold har hun spylt og rensket vanskelige berg-partier og brukt mye stein på flatene. Det å være realistisk i forhold til vedlikeholdsarbeid er avgjørende for å kunne opprettholde hagen i den standen man ønsker. Områdene rundt tomten består i hovedsak av lange sletter med åkrer, hvilket gir et luftig og vakkert skue. Hun anbefaler vintergrønne vekster, da det vil gi en levende hage hele året. Hun sverger også til robotgressklipper, og mener det er et must i alle hager med plen.

Rensket berg samt skiferheller på bakken gjør sonen lettstelt. Her kan Lisa nyte stillheten mens hun leser en bok.

Shingel og elvegrus er et godt alternativ når man ønsker noe annet enn gressplen. Fra hengekøya har Lisa nydelig utsikt over endeløse åkrer.

Lisa tilbringer mye tid i hagen, uansett årstid.

Hagen er godt belyst slik at det er hyggelig å bevege seg rundt på kveldstid. Legg merke til bruken av stein rundt de vintergrønne buskene.

Alle nyansene av grønt gir et harmonisk uttrykk.

Lisa har spylt frem berget og bygget videre med rustikke detaljer i stein, noe som gir følelsen av å være på en italiensk vingård.