Den store dagen

De fleste som får barn arrangerer enten dåp eller navnefest hvor nærmeste familie samles til feiring av den nye verdensborgeren. På en slik dag er det jo litt gøy å stelle i stand litt ekstra.

Her skal du få noen tips på veien:

 1. Begynn planleggingen i god tid. Søk inspirasjon til farger, bordsetting og dekorasjoner.
 2. Velg fargetema. Det MÅ ikke være blått til gutt og rosa til jente. Mintgrønn og pastellgult er feks et veldig fint alternativ hvis man vil ha noe atypisk.
 3. Ta hensyn til årstid. Er det på vinter eller sommer? Skal det holdes ute eller inne? Dersom det er sommer og man håper på godt vær for å kunne være ute, er det likevel lurt å legge en plan B dersom værgudene ikke lystrer.
 4. Når antall gjester er avklart, er det lettere å planlegge bordsettingen. For eksempel bordkort. Hvis det er i overkant mange gjester er det lurt å bestille ferdige bordkort, eller lage noen enkle som ikke krever veldig mye tid. Er det et overkommelig antall bordkort som trengs, OG man syns det er gøy å lage noe selv, er det en veldig fin detalj å ha på bordet. Noe personlig. Sjekk nettet for inspirasjon eller bare bruk fantasien.
 5. Servietter er noe man kan gjøre litt ekstra ut av, om man har tid og lyst. Enten det er å brette de, pimpe de eller dandere de på en spesiell måte. Her fins det også drøssevis av tips og inspo på nettet.
 6. Dersom man har et fargetema er det som regel alltid best med hvit duk og hvitt service. Da har du et nøytralt utgangspunkt, og detaljer som servietter, bordkort, blomster og borddekorasjoner får spille hovedrolle.
 7. Dandering av bestikk kan gjøres på mange måter. Knyt en liten hamptråd rundt de sammen men en mini- meny, sett de på kryss i glasset eller finn på noe annet gøy.
 8. Er det sommer, fins det utrolig mye flotte hageblomster og markblomster å ta av, som et alternativ til butikkblomster.
 9. Borddekorasjoner kan være alt i fra de første skoene til sjarmerende leker. Om sommeren kan stein fra fjæra, mose eller grønne greiner ligge på bordet, med små sløyfer knytt rundt.
 10. Bruk kjøkkenbenk eller avlastningsbord til mat/kaker, så får bordpynten stå i fred.

Ønsker du delta på kakepyntkurs?

Send en e-post til csp@cdesign.no

Visste du at du kan:

 • Spraylakkere greiner for å få de i den fargen du vil?
 • Ta vare på syltetøyglass, for så å spraye de i det fargetemaet du vil ha. De blir flotte blomstervaser til markblomster.
 • Bestille servietter med bildet av dåpsbarnet på? 
 • Lage kake eller muffinspynt i samme fargetema? Marsipan selges i masse farger, eller man kan farge den selv. Og det finnes utstyr for å lage lekker kakepynt, som er superenkelt i bruk.
 • Mange tips og triks kan du finne på nett.