FLYTT KJøkkenet ut

Sommersesongen banker på døren, og våryre nordmenn er mer enn klare for å flytte stua ut i solstrålene. Grenseskillet mellom inne og ute blir stadig mer visket ut, og vi vil gjøre mest mulig ute. Inkludert matlagingen.

Tekst: Cathrine Stornes Pettersen  Foto: Kine Vinje

utekjøkken

Ingen ting er vel så deilig som å komme hjem etter jobb, ta på seg lette sommerklær og labbe barbeint ut i hagen. Sulten gnager og det frister lite å stå inne og lage mat. Selv om man har grillen ute, er det fortsatt en del tilbehør som gjerne tilberedes innendørs.

Men det er det ingen grunn til. Og et utekjøkken trenger langt i fra å være komplisert. 

Det aller viktigste er å skape seg en god avlastningssone ved siden av grillen, hvor man kan tilberede kjøtt, kappe opp salaten eller sette ferdiglaget mat. Ved å snekre seg en ramme med benk og hyller under, blir det et sted å gjøre av diverse redskaper. Eller kanskje er det krydderurtene som skal få stå der? 

Lager du i tillegg en bakvegg, kan diverse oppheng gi feste til stekeredskaper, hengepotter eller annen pynt. Vil du være trendy, kler du inn sidene med spiler, og vil du være mer avansert lager du skapdører.

Det å lage seg et godt sted å jobbe med mat på ute, er noe som vil glede i mange år.

For å få et fullverdig utekjøkken er tilgang på vask og vann det som setter kronen på verket. Da kan salaten skylles ute, og tilgrisete redskaper kan få seg en kattevask før det går videre inn i oppvaskmaskinen.

Størrelse og omfang på utekjøkkenet tilpasses naturligvis arealet man har tilgjengelig og hva det er behov for. Men det å lage seg et godt sted å jobbe med mat på ute, er noe som vil gi glede i mange år.