-er dere sikre på dette da, sa de. -bare vent å se, sa vi…

Noen ganger fungerer et samarbeid mellom to bedrifter så godt at resultatet bare må bli magisk. Dette ble tilfellet for Elin Reithe hos Flisekompaniet på Montér og Laila Skålvold i Skålvold Eiendom.

Tekst: Cathrine Stornes Pettersen  Foto: Rune Dahl  

Annonsørinnlegg fra Montèr

Flise-eventyret i sjette etasje på Quality Hotel Grand Royal startet da Laila la frem fargeprøver for Elin, og ba henne begynne å tenke på mulige kombinasjoner til 13 rom.

EN ANNEN TYPE TANKEGANG

– Jeg ble helt oppslukt i oppgaven, og drømte om fliser og farger på nettene, forteller Elin. Laila hadde på forhånd plukket ut noen stoffer og farger sammen med møbelleverandøren, og dette ble grunnlaget for videre arbeid.
– Normalt i et prosjekt på denne størrelsen ville det blitt benyttet samme fliser på alle rom. Men her skulle hvert rom ha sitt eget uttrykk og egen stil, noe som naturligvis krever en helt annen type tankegang, fortsetter hun. Elin forstod raskt hva Laila var ute etter, og det gjorde at idémyldringene ble svært produktive og treffende.
– Elin har gjort en fenomenal jobb. Hun har lang erfaring, masse kunnskap, og er utrolig dyktig på farge, fug og flis, forteller Laila.

UTVELGELSESPROSESS

Det er benyttet tre ulike flisesorter og fugefarger i hvert eneste rom, og det er ikke bare en omfattende utvelgelsesprosess. Det er også temmelig krevende for den som skal legge flisene. Men der har også Elin gått grundig til verks, og laget fargeplansjer til hvert bad med tydelig oppskrift på hva som skulle brukes hvor. På den måten unngikk de forvekslinger og misforståelser i en travel periode med mange håndverkere i omløp.

EKSTRA VÅGALE

Da badet på delux-rommet skulle planlegges, visste de begge at her skulle de være ekstra vågale. Og det ble mange skeptiske blikk og kommentarer fra de som så
prøveflisene.
– Vi bare visste at dette kom til å bli knallbra. I et offentlig rom skal man tørre litt mer, og være litt sprek, smiler Elin. Det er tydelig at dette samarbeidet har vært både givende og positivt, og begge har opplevd prosessen som utrolig gøy.
– Ja, jeg er virkelig fornøyd med resultatene på alle rom, men jeg må bare si at badene hadde aldri blitt så bra hvis ikke Elin hadde vært involvert, konstaterer Laila.

Alle rommene har en sammenheng mellom fargevalg på fliser og maling.