Møt interiørdesigneren AINA SOLLIE STEEN

Hun er et kjent fjes for mange som har interesse for hus og hjem, og er stadig vekk å se som interiørekspert på tv-skjermen. Vi møtte henne for en hyggelig prat på Nordic Living.

Tekst: Cathrine Stornes Pettersen  Foto: Rune Dahl

Aina har alltid vært opptatt av å skape rom. Hun syns det er viktig å tenke på hvilke mennesker som skal bo der, og lager hjemmet tilpasset dem. Etter å ha jobbet med privatmarkedet i lang tid, fikk hun fotostyling-oppdrag for magasiner, og etter hvert gikk hun inn i Tv-bransjen.

– Det har faktisk blitt 9 sesonger med Sinnasnekkeren, noe som har vært utrolig gøy. Men det er nok ikke så glamorøst som det kan se ut som, det er beinhard jobbing, forteller hun med et smil.

Aina har vært i Narvik ved flere anledninger.

– Jeg feiret faktisk St.Hans aften på Linken da vi var i byen med Sinnasnekkeren. Det var en fantastisk opplevelse. Den storslåtte naturen med kombinasjonen av fjell og hav… Det var magisk rett og slett, fortsetter hun, og anbefaler alle som ikke har vært i Narvik å ta seg en tur.

Sommerhytta på tv2

Aina er glad i å jobbe med mennesker, og i disse dager kan du se henne på Sommerhytta på TV2, hvor hun er en av dommerne på tredje sesongen.

– Det er så spennende å se hvor forskjellig vi er. Noen liker det stramt og enkelt, noen trenger varme farger mens andre liker seg best i kjølige miljøer. Personlig stil er bare så gøy!

Hun forteller at det nok hadde vært interessant for seerne å være flue på veggen når hun, Lars og Finn diskuterer resultatene av ukeskonkurransene.

– Vi bruker masse tid på den biten, diskuterer og styrer, ler hun.

– Lars er den som tenker praktisk og er opptatt av håndverket, mens jeg og Finn ser først på det visuelle ogfunksjonelle inne og ute.

Det er 4 par som virkelig står på og hun forteller at dommerne blir glade i deltagerne, og at det er synd at det kun er et av de som vinner hytta.

Lin er trykket inn i leiren slik at mønsteret vises. Servicet kommer i glassert hvit og sort.

Egen servise-kolleksjon

Den andre rollen på messa er som utstiller med sin egen kolleksjon med serviset Nella Vita Stoneware.

– Dette har vært drømmen min i mange år, og formene har jeg hatt i hodet lenge. Endelig kan jeg stå og holde det ferdige produktet i hånda, forteller hun entusiastisk.

– Dette er produsert i Firenze i Italia, mitt favorittland etter Norge. Nella Vita betyr «I livet», og det handler om tilstedeværelse. Designet er basert på interessen for mat, men mest av alt møtet mellom mennesker rundt bordet.

Nordic living

På Nordic Living har Aina 2 roller. Den ene er som kurator av messa, hvor hun har hatt ansvar for å tolke temaet «Embracing Change», og lage utstillinger basert på det.

– Ja det var så gøy å bli spurt, og et veldig spennende tema, ettersom det favner flere aspekter, forteller hun.

I utstillingene kan vi se kunstverkene hennes presentert på en innovativ måte.

– Maleriene mine er faktisk trykket på flis. Man ser penselstrøkene og alt, smiler hun, og forteller at dette skal hun gjøre mer av.

Aina er svært opptatt av at man skal ta pauser i hverdagen og heier på bordet som riktig sted for den gode samtalen.

– Ja, jeg syns man skal gjøre det hyggelig på bordet, ikke bare til fest, men også på hverdagene. Det er tross alt de vi har desidert mest av. Og man må ta seg tid til hverandre.

Hun er glad i det taktile landskapet, og derfor er det trykket lin inn i leiren slik at mønstrer vises, og får et taktilt uttrykk. Det kommer glassert i hvit og sort. 

Jeg håper at serviset mitt kan være en del av den gode hverdagsopplevelsen, og at mange vil få glede av det.

Vi takker Aina for den hyggelige praten og gleder oss til å treffe henne igjen.

Les mer om Nellavita 

Aina Sollie Steen design

finner du på www.lama.com

Instagram: @ainasolliesteen