NATURlig DEKOR

Det skjer noe med kropp og sinn når vårens første fargeklatt trenger seg frem gjennom det brune gresset fra i fjor. I takt med at det grønnes og spires rundt omkring, våkner også behovet etter å få det hyggelig i hagen.

Når hagen skal planlegges og planter skal kjøpes, er det lurt å forhøre seg litt med når de ulike sortene blomstrer og hvor de trives best. Solhungrige blomster må få primaplassen mens skyggeplantene liker seg utenfor de sterkeste strålene. Sørg for at de ulike plantene i bedet blomstrer til ulike tidspunkt slik at du ikke plutselig står igjen med fargeløse områder.

Bruk mange nyanser av vintergrønt, så er du sikret noe farge hele året.

Det er bare fantasien som setter grenser på hvor man kan plante. Et gammelt melkespann og en rusten trillebår egner seg supert for å skape den romantiske hagen. 

Integrerte bed i terrassen bryter opp flatene, og gjør den mer spennende. For å unngå ugress kan du legge duk rundt plantene, og fylle på med elvegrus, rullestein eller dekorstein. Bark gjør også nytten, men det er mange andre fine alternativer.

Det finnes mange smarte vanningsløsninger. Forhør deg med din faghandel.

Men det er lurt å være realistisk når man velger planter. Hvis du vet at tiden sjeldent strekker til, og at du normalt husker på vanning idet plantene ligger langs bakken og roper etter vann, så ikke velg de mest krevende vekstene.