Vårlig borddekking

Våren er for de fleste den fineste årstiden. Tiden hvor man pakker bort vintertøy og leter frem hageutstyret. Og vi vet at vi har en hel sommer foran oss.

Det er også fint å dra årstiden inn i huset og på bordet, for å gjøre det ekstra hyggelig for de som skal innta måltidet.

Bilder og tekst: Cathrine Stornes Pettersen

Sommerlige og maritime farger, friske blomster og treverk er alle elementer som får bordet til å skinne litt ekstra. Vær oppfinnsom og bruk ting du har på nye måter, prøv deg frem og lek med kreativiteten din.

Livet er ikke bare en fest. Det er også en dans på roser 😉

Se rundt deg i naturen hva du kan bruke for å friske opp bordet. Legg en bregne på tallerkenen eller putt noen grønne blader på en glassflaske med vann. Det gir et dekorativt og naturlig inntrykk.

Elementer av treverk tilfører lunhet mot den mørke duken. Tulipaner kan danderes på mange måter, feks liggende.

Plukk noen fine steiner og skjell i fjæra og bruk de som borddekorasjoner. Det er som regel ikke mye som skal til for å tilføre det lille ekstra

Kombiner gjerne ulike typer service, i både form og farge. Det skaper et lekent og dynamisk inntrykk. Om du ikke skal servere retter i alle delene, hva gjør vel det? Det er bare å rydde det bort når serveringen starter.